Puur Belgisch label

Bij Puur Belgisch voorzien we jullie van de laatste weetjes over Belgische merken en leuke winkels. Wij hopen iedereen te laten kennismaken met die fantastische merken in ons land. Toch willen we nog een stap verder gaan. Wij gaan de merken volledig onafhankelijk controleren, waardoor we hen labels kunnen toekennen. We lichten kort graag toe hoe merken of winkels de labels kunnen verdienen.

Puur Belgisch Label

Op onze blog vind je enkel Belgische merken en winkels waar het hoofdkantoor gelegen is in België. Dit is de minimum voorwaarde om hier vermeld te worden, maar je kan altijd streven naar meer door te voldoen aan extra voorwaarden.

 


BELGISCHE MERKEN

verdienen onderstaand label door te voldoen aan de voorwaarden.

Productie en conceptontwikkeling in België

Afwerking en
conceptontwikkeling in België

Conceptontwikkeling in België of
volledige productie in België


BELGISCHE WINKELS met verdeling in heel België

worden opgedeeld op basis van % Belgische merken in hun assortiment. 

60% Belgische merken 

40% Belgische merken

20% Belgische merken


Belgisch ondernemerschap vinden we het belangrijkste en is ook de reden waarom we starten met dit concept, maar wil je meer over ons weten, lees dan zeker waarom Puur Belgisch bestaat.

 

Belgische merken en webshops kunnen een onafhankelijke controle volledig gratis aanvragen. Na controle krijgen ze toegang om de labels te plaatsen op hun platform. Zo informeren we elke consument op een duidelijke manier en kunnen ze bewust kiezen voor een Belgisch alternatief.

 


We bekijken ook nog drie andere zaken die we belangrijk vinden en ook consumenten van Belgische merken hechten hier waarde aan.

 

Grondstoffen hergebruiken en inzetten om weer iets moois te maken!

Door je aankoop draag je bij
aan een project voor een goed doel, twee vliegen in één klap.

Be Vegan doet al veel in België,
steun ook plant-based merken.

Handgemaakt en/of
volgens ambachtelijke methodes
daardoor voel je de liefde.