Mode

Van meubels tot hippe accessoires

Iedereen kent de uitspraak "Belgische kazen blijven verbazen", dit gevoel heb ik vaak bij het inlezen van de verhalen van de ondernemers. Dus ook voor het verhaal achter Babs & Bulle ging ik me iets meer inlezen dan het bekijken van de mooie producten.  En ik heb wat te vertellen ... 

Lees meer »

Handtassen met liefde gemaakt door Malabi

Na jarenlang jongeren te motiveren als ondernemer en als creatieve economist, begon het ook te kriebelen bij Annick De Laender, docente aan Arteveldehogeschool. Doordat ze graag iets fysiek wilde doen, volgde ze een cursus lederbewerking in avondonderwijs. En vanaf toen heeft ze de zagen enkel fantastische mooie creaties het levenslicht.

Lees meer »

Wat met klei die van de draaischijf valt

De liefde voor klei is doorgegeven van mama op dochter.  Jonne wist altijd dat ze iets met klei wilde doen, maar het duurde even voor ze haar draai kon vinden. Sinds een jaar maakt ze nu oorbellen in alle vormen voor tevreden klanten. Ze verbindt haar ondernemersavontuur aan de passie van haar mama. Zoals we weten begint ondernemen bij passie, dat maken al die ondernemers me toch wijs. 

Lees meer »

Hoe maak je het verschil met de juiste outfit?

Generatie Z, een generatie die kiest om iets te doen aan het klimaat. Voor corona was het woord klimaatspijbelaars dagelijkse routine op het nieuws of toch zeker elke donderdag. De discussie over het klimaat staat terug op de agenda. De meningen zijn echter verdeeld en door de aanhoudende acties worden er ook negatieve gevoelens ontwikkeld rond deze goedbedoelde beweging om iets te doen voor het klimaat. Maar laten we deze discussie hier niet gaan voeren en eens verder kijken naar ondernemers die willen inzetten op ondernemen met impact. 

Lees meer »