Rozen verwelken, schepen vergaan, ... maar de boeketten van Maison Vermont blijven lang staan.

Gepubliceerd op 29 januari 2022 om 15:53

Ben jij ook iemand waar bloemen geen lang leven kennen ...
De enige planten die het langer volhouden zijn vetplanten ...
Dan hebben we een Belgische oplossing gevonden en matchen wij zeker :-)

Zot van bloemen, maar geen groene vingers

Maison Vermont waar bloemen tot gemiddeld 2 jaar mooi kunnen staan, zonder extra zorgen zoals juiste hoeveelheid water en licht. Sinds 1989 gebruiken ze hun eigen conserveringsproces, het Vermont proces.

Hierdoor kunnen ze de soepelheid en de kleuren behouden van verse bloemen. Het zijn niet zomer rozen in een doos, maar het zijn verse bloemen die doorheen het proces gaan en hierdoor lang te houden zijn. Ze kleuren je huis, maar ook donkere ruimten waar andere planten die overleven.

 

Alleen voordelen

Zoals je al kan lezen ben ik fan, omwille van mijn gebrek aan groene vingers. Toch zet ik graag eens op een rij wat voor mij de andere voordelen zijn van een boeket bij Maison Vermont:

  • Geen zorg nodig
  • Mooie kleuren die blijven
  • Geen vuil van verwelkende bloemen
  • Echte bloemen op donkere ruimten zoals de WC
  • Budgetvriendelijke optie (26 boeketten per jaar aan 20 euro kosten me 520 euro - boeket gemiddeld 65 euro)

 

Echter het grootste nadeel persoonlijk is de geur die verse bloemen in je huis kunnen brengen. Indien dit je primaire reden is om bloemen aan te kopen, dan is Maison Vermont voor jou misschien niet dé oplossing.

Bij Maison Vermont streven ze naar duurzaamheid door bloemen een lang leven te bezorgen via hun Vermont proces.  Maison Vermont is een familiebedrijf met een volledig productieproces in Kenia. Ook hier vinden ze hun sociale impact heel belangrijk. Ze verschepen bloemen over de hele wereld vanuit Kenia en dachten misschien niet direct aan een poot in België.

Echter hun dochter Laura had andere plannen en startte de e-commerce op in België. Als studente International Business Management aan Arteveldehogeschool wilde ze studeren en ondernemen samenbrengen. Haar aandeel in het familiebedrijf is de verankering in België van gepreserveerde bloemen van Maison Vermont. Laura is gemotiveerd om de bloemen van Vermont Maison op de markt te zetten, maar weet dat dit geen eenvoudig proces is. Terwijl ze het preserveren onder de knie hebben, is het ondernemen nog een zoektocht. Zaols ze zelf zegt ... 


"Als je eenmaal een concreet idee hebt, maak dan een realistisch plan en vertrouw het proces. Accepteer dat je zult falen en dat je gaandeweg veel zult leren, maar geef nooit op. Wanneer je je zich onzeker voelt, vraag dan om advies en herinner jezelf aan het doel waarom je je onderneming wilt beginnen."


Ben je iemand zoals mij of ken je mensen die geen groene vingers hebben, maar houden van mooie bloemen, ga dan zeker eens kijken op de webshop van Maison Vermont. En Laura helpt je graag verder als je vragen hebt, zo vind je jouw perfecte boeket voor Valentijn, jouw trouw, moederdag of gewoon voor bij je thuis.