Sla je de juiste aan de haak?

Gepubliceerd op 2 december 2021 om 14:59

Van gehaktballen naar visaasbollen

François Hooft (54) was beenhouwer waar hij gehaktballen maakte. Vandaag maakt hij nog steeds lekkere bollen, maar voor een ander doelpubliek. Het ondernemen zat altijd in zijn bloed en nu combineert hij het met zijn passie voor vissen. 

 

In 2016 zag Paranoid Baits het daglicht al was François al veel langer bezig met het maken van aas voor vissen. Als kleine jongen maakte hij zijn visaas zelf. En telkens aan de visvijver waren zijn vrienden jaloers omdat hij veel meer vissen ving dan hen. Hierdoor wilde ze weten vanwaar hij zijn aas haalde. Toen hij vertelde dat hij enkel het geheim kende, omdat hij het zelf maakte ging de bol aan het rollen en kwamen de vragen binnen. Dit nieuws ging snel rond en in eerste instantie bleef het een hobby om vrienden te helpen. Toch bleef het kriebelen en als midlife crisis maakte François werk van het oprichten van een heel bedrijf rond zijn bekende visaasbollen voor karpervissen. Langzaamaan groeide het uit tot een groter bedrijf, maar uitbreiding is niet meer nodig zegt François. 

“Natuurlijk, ik heb mijn leeftijd een beetje tegen, dus uitbreiden gaan we niet echt doen, maar we blijven evolueren met ons aas en we gaan ook nog steeds nieuwe bollen uitproberen.”

 

Uitbreiden staat niet direct in zijn toekomstplannen, maar François laat kansen niet liggen. Sinds kort is hij ook eigenaar van Sumo Baits, een visaasbedrijf van een vriend. “Ik maakte al een tijdje visaasbollen voor hem, maar vorig jaar is hij verhuisd naar het buitenland. Hij vroeg me of ik interesse had om zijn zaak over te nemen en sindsdien ben ik eigenaar van twee bedrijven, Sumo Baits en Paranoid Baits.” Nu is het goed genoeg, want ik heb mijn handen vol doordat ik bijna alles zelf doe. 

De coronacrisis was een succes!

Net als vele andere bedrijven voelde François Hooft ook de impact van de coronacrisis. Al willen we er niet aan denken, maar weet je nog toen alle cafés dicht waren, de cinema’s gesloten, ... er was niets te doen. Mensen mochten wel vertoeven in de buitenlucht, waardoor vissen één van de weinige hobby's waren die iedereen kon uitvoeren. Je kan het al raden veel meer mensen begonnen te vissen en dit voelde François in zijn verkoop. Op een sneltempo is hij deze periode doorgekomen, want François doet alles zelf!

Van Black Sabbath tot vissen

Paranoid Baits is een verwijzing naar de beste azen (aas is bait in het Engels)  in België en de liefde voor de band Black Sabbath, een Britse heavy metal band. Al denk ik dat je best niet naar het lied 'Paranoid' naast de visvijver luistert indien je wilt dat de vissen bijten. Echter zullen de visaasbollen je kans op succes dan weer vergroten. 

Heb je nu ook eens zin om te gaan vissen, kies dan voor Belgische aas van Paranoid Baits die succes garandeert. Al moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat ik nog nooit ben gaan vissen, dus ik heb het van horen zeggen.

 

Om het interview af te sluiten gaf François me nog een paar tips voor beginnende ondernemers onder ons. Deze tips zijn goud waard en zorgen voor succes van Paranoid Baits. 

“Geloof altijd in je eigen product en ga ervoor. Ook sociale media is heel belangrijk, zorg ervoor dat je veel connecties maakt, want met goede connecties kom je ver.”

                                                                                                           

Contentmaker: Ellen Van Oudenhove