West-vlaanderen herontdekken met Papegaei

Het is bijna lente, de zon schijnt en het is warmer. De mensen gaan graag naar buiten en trekken er op uit om te gaan wandelen of fietsen.

 

Dezelfde vraag komt echter steeds terug: “Waar gaan we nu weer naartoe?”. Wandelen of fietsen doet men meestal in eigen buurt. Maar op een bepaald moment denk je toch alles te hebben gezien.

Fout!

Wat velen niet weten, is dat West-Vlaanderen zo veel
meer te bieden heeft dan men initieel zou denken! In deze blogpost gaan we dan ook dieper in op een minder bekend plekje in hartje West-Vlaanderen, de provincie bij uitstek voor het ontdekken van echte Vlaamse streekproducten.

 

Brouwerij Papegaei

In Diksmuide, centraal gelegen te West-Vlaanderen, heb je de mogelijkheid om op de Grote Dijk te vertoeven op het zonnige terras van brouwerij Verstraete. Het gebouw van de brouwerij is een bezienswaardigheid op zich, en heeft een uitstraling enkel geëvenaard door de Middeleeuwse gebouwen te Brugge.

Binnenin wordt het authentieke blonde Papegaei-bier gebrouwen, een sterk bier van 8 procent, gebrouwen volgens het originele recept van Verstraete – Vandenhove. Gezien de centrale ligging van Diksmuide, vormt de brouwerij de ideale tussenstop tussen het wandelen of fietsen door. De brouwerij werd voorzien van een zonnig terras, perfect dus om gedurende een hete zomerse namiddag te vertoeven met echte Vlaamse streekproducten.

Blinde bierdegustaties

Wie echter meer geïnteresseerd is in het authentieke Papegaei-bier, kan op zondagen (of via reservatie) een rondleiding bijwonen, georganiseerd in de brouwerij zelf. Twee weken per maand organiseren A. Verstraete en J. Vandenhove een bierdegustatie voor echte liefhebbers. De zaterdagavond, aangekondigd op Facebook, verzamelt men in de kleine zaal van de brouwerij om blind nieuwe biertjes te proeven.

Het Papegaei-bier

Hoewel A. Verstraete en J. Vandenhove reeds vele jaren bier brouwen, bestaat het Papegaei-bier nog maar 5 jaar. Het bier is blond, met een hoge gisting, en wordt nog steeds gebrouwen volgens het authentieke recept. De ietwat bittere nasmaak kan bepaalde mensen afschrikken, maar tot op heden bestaan er nog geen andere variëteiten of smaken.
 
Het Papegaei-bier, natuurlijk op z’n best rechtstreeks van de tap, is ook verkrijgbaar in bierspeciaalzaken over heel België verspreid. Op die manier kan je de exotische hopsmaken ook bij jou thuis ervaren.

“Drink nooit tien Papegaeikes na elkaar zonder tussenpauze van minstens drie minuten. Doe je het toch, laat je dan bijstaan door een deskundig team van betrouwbare supporters.”


Uw bezoek plannen

Een brouwerijbezoek vult natuurlijk geen volledige middag, contacteer de brouwerij want ze helpen je graag verder om het te laten passen in een ruimer streekbezoek. Zo kan je het combineren met:
  • Het Museum aan de Ijzer
    Voor wie het leuke aan het leerrijke wil koppelen, vormt het Museum aan de Ijzer de perfecte activiteit. Op slechts een paar 100 meter wandelen van de brouwerij, is het museum onze absolute nummer 1 aanrader voor mensen die Diksmuide komen bezoeken.
  • De Boterlandfietsroute
    Voor wie de streek liever per fiets ontdekt, is er de Boterlandfietsroute. Met het begin- en eindpunt vlakbij de brouwerij, is het een goede manier om na een middagje fietsen met het gezin stoom af te blazen.
  • Blankaart Nature Reserve
    Voor wie de fiets liever thuis laat, en liever gaat wandelen, kunnen we dit prachtige natuurgebied zeker aanraden!
 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.