Wat met klei die van de draaischijf valt

Gepubliceerd op 8 december 2021 om 01:26

De liefde voor klei is doorgegeven van mama op dochter.  Jonne wist altijd dat ze iets met klei wilde doen, maar het duurde even voor ze haar draai kon vinden. Sinds een jaar maakt ze nu oorbellen in alle vormen voor tevreden klanten. Ze verbindt haar ondernemersavontuur aan de passie van haar mama. Zoals we weten begint ondernemen bij passie, dat maken al die ondernemers me toch wijs. 

 

Elk stukje klei dat niet verwerkt wordt in het atelier van haar mama neemt ze mee naar haar verhaal. Ze maakt met de resten mooie accessoires. Het leuke is dat ze is gestart met oorbellen, maar open staat voor andere toepassingen met de kleiresten. Haar laatste creatie zijn mooie berenornamenten voor in elk boom en ook mooie houders voor droogbloemen. 

Deze reis van Jonne start als student-ondernemer. Momenteel studeert ze Master Architectuur. Hierdoor heeft ze de tijd om nog te leren en te groeien. En groeien wil ze zeker...

 

In alle eerlijkheid (iets wat we zeer belangrijk vinden bij Puur Belgisch) reageerden vele ondernemers op de invitatie van de online kerstmarkt. Het zijn de fearless die positief reageerden en daar is Jonne één van. Vanuit mijn bescheiden ogen geeft dat haar iets onbevreesd, want ze is klaar om te investeren in haarzelf als ondernemer. Elke stap die ze neemt, is richting groei, want zo is ze nu ook te koop in één winkel, Madam Salopet, en binnenkort nog bij vele anderen. 

Elke creatie van Jonne start bij het vallen van de kleitafel, maar wordt omgevormd tot een nieuw mooi detail in je huis of aan je oor. Toch is het een lang proces voordat ze iets in haar webshop kan plaatsen.

 

De klei doorloopt een heel proces en start met het droogproces  op gipsplaten in de zon (al weet ik niet of deze genoeg schijnt in België). Hierna worden ze gekneed tot hun mooie vormen en ondergaan ze de eerste bak. Vervolgens schuurt Jonne dit volledig op en voorziet alles van een 3-tal lagen glazuur en klaar voor de tweede bak. Tenslotte het samenstellen van al het harde werk tot één uniek eindproduct. Om iedereen een beeld te geven van de handarbeid achter dit geweldige product. Elk product dat voorkomt uit passie en liefde is de moeite waard om even te stoppen en Jonne's site te bezoeken. 

Ontdek de laatste collectie van Sjoon:

CIRKELS EN HOEKEN


Sjoon van Jonne

Mooie kleicreaties met restklei zoals oorbellen, kerstornamenten, ...